Festivalul Medieval Dracula de la Târgoviște, călătorie în timp în Evul Mediu

Publicitate

Dacă doriți ceva inedit pentru aceste zile libere, puteți alege Festivalul Medieval Dracula, ce se desfășoară timp de două zile la Târgoviște.

Pentru al șaselea an consecutiv, Curtea Domnească revine la viața medievală și parcă reînvine prin atelierele care mai de care mai atractive, prin muzica specifică Evului Mediu, prin cavalerii și domnițele întâlniți la tot pasul.

Tabloul medieval este întregit de negustorii și meșterii populari, cei care reușesc să păstreze și să ducă mai departe tradiții și vechi meșteșuguri românești, amintind și păstrând identitatea culturală a românilor, integrați azi într-o mare familie europeană.

Organizatorii Festivalului Medieval Dracula – Primăria Târgoviște, Teatrul Municipal Tony Bulandra, alături de Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură – au pregătit multe surprize, în program fiind incluse ateliere medievale, demonstrații de disciplină și antrenament de luptă, întreceri haiducești, spectacole de teatru și dans medieval, de muzică medievală, spectacole cu foc ce au loc la lăsarea întunericului și multe altele.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarat la deschiderea oficială a Festivalului Medieval Dracula: ”Suntem la Curtea Domnească, aici unde are loc cea de-a șasea ediție a Festivalului Medieval Dracula. Cavaleri și domnițe, o atmosferă foarte frumoasă, două zile de distracție. Festivalul este menit să trezească și un patriotism local”.

Totodată, prezent la deschidere, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a precizt: ”Suntem alături de Primăria Târgoviște ca de fiecare dată când organizează ceva pentru târgovișteni, pentru dâmbovițeni. Este începutul verii, începutul distracției. Să avem încredere că aceste activități vor continua și în anii care vin”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!