Elevii vor merge fizic la școală din toamnă. Ministrul Educației este convins de acest lucru

Publicitate

Elevii din România vor reveni din toamnă la cursurile cu prezență fizică după aproape doi ani de cursuri în sistem online. Ministrul Educației, este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învățământ. Sorin Cîmpeanu consideră că prezența fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile nu numai în plan educațional, ci și în în plan social, comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice.

“Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluția epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susținătorul prezenței fizice în școli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătățirii abilităților digitale ale profesorilor, elevilor și studenților, dar prezența fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educațional, ci și în plan social, comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice”, a precizat ministrul Educației, potrivit Agerpres.

Ministrul s-a declarat “optimist” în privința unui val patru al pandemiei de COVID-19 în România.

“Permiteți-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist și, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât ăs pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învățământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari și care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung și cu posibilități de recuperare foarte reduse”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre măsurile de protecție care au fost introduse încă din precedentul an școlar și care urmează să fie păstrate. Masca de protecție rămâne obligatorie, potrivit Digi24.ro.

Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecție sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spațiilor de învățământ, purtarea măștii de protecție în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar școlile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri”,  a mai susținut Sorin Cîmpeanu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!