Elevii nu vor mai da teste pe hârtie şi dispare tabla clasică. Ce spune Sorin Cîmpeanu

90

Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit pentru dcnews.ro. despre reformele care urmează să fie făcute în educație. Astfel, acesta a spus că în această perioadă va face apel la toate resursele financiare și la toate resursele din PNRR disponibile pentru digitalizare, dar și pentru ca Ministerul Educației să-și dezvolte propriile platforme informatice.

Astfel, o primă schimbare este cea a digitalizării complete învățământ. Elevii nu vor mai da testele pe clasica foaie de hârtie, iar tablele vor fi înlocuite cu unele digitale:

„Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă (…). La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas“, a declarat ministrul Educației, potrivit dcnews.ro.

Mai multe informații aici.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!