Elevii ar putea avea mai multe vacanțe în viitorul an școlar. Anunțul făcut de ministrul Educației

3
Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care sunt propunerile luate în calcul pentru structura anului școlar 2022-2023. Astfel, anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie și se va încheia pe 16 iunie, în luna octombrie ar fi introdusă o vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal. Acesta a explicat că anul școlar va fi delimitat de 2 vacanțe suficient de mari pentru odihnă:

“Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și in anul școlar 2022-2023. Vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.

Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale: pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja 2 vacanțe mari care împart în 3 secțiuni anul școlar”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit alba24.ro.

De asemenea, ministrul a spus că susține reimplementarea vacanței din luna februarie, pentru a susține activitățile sportive de iarnă:

“Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță… Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport… Întâmplător se suprapune pe interesele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit alba24.ro.

Totodată, vacanța de Paște ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie, iar în luna mai se dorește organizarea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre natură.

“După această perioadă posibilă de vacanță, din luna februarie, în care elevii ar putea să participe la schi, să fac activități sportive se continua activitatea școlară, așa cum am spus până la perioada sărbătorilor pascale care în anul acesta, în anul 2023, presupune poziționarea în data de 7 aprilie început, spre 18 aprilie sfârșit, pentru a cuprinde ambele sărbători pascale, ortodoxe și catolice.

O noutate absolută este includerea unei săptămâni verzi, o săptămână în care elevii se poate învăța în afara școlii lucruri despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziționată în luna mai. Din toate perspectivele ar fi o perioadă potrivită pentru activități în aer liber”, a precizat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!