Elevă din Târgoviște, câștigătoare a premiului LicArt pentru “Cea mai bună fotografie diversă”

Publicitate

O elevă a Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște s-a remarcat din plin la ediția din acest an a LicArt, singurul concurs de arte pentru liceenii din România. Bianca Isofache a câștigat premiul pentru “Cea mai bună fotografie diversă”.

Tot la secțiunea fotografie s-au mai impus alți doi elevi: Robert Sarafie (Coegiul Național “George Barițiu Sibiu) – pentru fotografie “Alb-negru” și Alexandra Iulia Corcode (Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Bistrița) – pentru “portret”.

Fiecăre câștigător a primit câte un premiu, în valore totală de 1 800 de lei. Din Marele Juriu, care au decis cele mai frumoase fotografii, au făcut parte: Daniel Etter (laureat Pulizer Prize și World Press Photo Award), Vadim Ghirdă (laureat World Press Photo Award) și Vlad Eftenie (laureat Sony Photo Award).

La secțiunea Poezie, premiații au fost: Alexandra Lipară (Colegiul Național “B.P. Hașdeu” Buzău – locul 1, Sorina Rîndașu (Liceul Sportiv Suceava) – locul 2 și Andrei Sebastian Cristian (Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț – locul 3.

La această secțiune primul loc  afost premiat cu 1 800 lei, locul 2 cu 1 200 lei, iar locul 3 cu 700 lei.  Din marele Juriu, care au decis cele mai frumoase creații, au făcut parte: Ioan Es. Pop (poet), Răzvan Țupa (poet) și Paul Cernat (critic).

Concursul LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, iar la ediția din acest an au fost înscriși peste 1600 de competitori, din care au fost desemnați 28 de finaliști, care au mers într-o tabără de creație la Sulina.

Concursul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului, fiind coordonat de jurnalistul și dramaturgul Radu Herjeu.

Sursă foto: licart.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!