După ani în șir de nemulțumiri publice, în sfârșit va fi reabilitată Strada 22 Decembrie din Moreni

Publicitate

Principalul bulevard al municipiului Moreni va fi, în sfârșit, reabilitat. Constantin Dinu, primarul de la Moreni, a semnat contractul de execuţie lucrări pentru Strada 22 Decembrie 1989 – Proiect integrat privind modernizarea DJ 710A, 2,86 km, şi reabilitare trotuare în Moreni.

Proiectul vizează lucrări de refacere integrală a carosabilului, turnarea a trei straturi de asfalt, reconfigurarea străzii pentru circulaţie pe patru benzi, modernizarea trotuarelor, realizarea de parcări şi spaţii verzi, reconfigurarea sensului giratoriu din centrul localităţii.

Valoarea contractului de execuţie lucrări este de 11.422.069,16 lei (fără TVA), antreprenor fiind S.C. Pragosa Romania S.R.L.

De-a lungul timpului, problemele de pe strada 22 Decembrie au fost în nenumărate rânduri motiv de nemulțumire pentru morenari, dar și pentru cei care au tranzitat municipiul.

”Nu poţi realiza o investiţie de anvergură fără o fundamentare solidă, fără proiectele tehnice, fără o strategie de dezvoltare şi, mai ales, fără finanţare. Parcursul unui proiect de investiţii porneşte de la acele studii tehnice, de la pregătirea tuturor documentaţiilor necesare, avize, autorizaţii etc. şi continuă cu găsirea sursei de finanţare, evaluările administrative, de eligibilitate, tehnico-financiare, semnarea contractului de finanţare”, a declarat primarul municipiului Moreni.

Cei mai mulți dintre morenari au primit cu bucurie și interes vestea, alții spun că este cam târziu, dar totuși e bine că începe acest proiect, iar alții sunt sceptici și consideră că lucrările se vor întinde pe mai mulți ani, iar răbdarea nu mai poate fi atât de mult întinsă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!