Dragobetele, sărbătorit la Târgoviște și Moreni

Publicitate

Luni, 24 februarie, de sărbătoarea românească a iubirii – Dragobetele, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa organizează, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, un spectacol de dansuri și muzică populare.

Vor veni în fața publicului cu povești muzicale de drag și dor Orchestra Populară Chindia împreună cu Ansamblul de dansuri ”Junii valahi”.

Și la Moreni, se sărbătorește Dragobetele. Sub îndemnul ”De Dragobete, iubeşte româneşte!”, pe 23 februarie, cu o zi înainte pentru că este duminică, se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare ”Dragobete – Morenete”.

În acest an, vor participa în secţiunile de concurs aproximativ 150 de copii şi tineri, ansambluri şi grupuri folclorice din: Slatina, Brăila, Galaţi, Oradea, Bucureşti, Breaza, Ploieşti, Buzău, Braşov, Măgureni, Perieţi, Glodeni, Târgovişte, Moreni.

Cu acest prilej se va preda şi ştafeta veşniciei dragostei, moment în care vor fi premiate trei cupluri care au împlinit un an, 25 de ani şi respectiv 50 de ani de căsătorie.

Evenimentul va avea loc în Sala de festivităţi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 și este organizat de Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Art Canto Morena, cu sprijinul financiar al municipalităţii morenare.

De asemenea, vor fi prezenți artişti de renume care vor aduce portul popular şi melodiile tradiţionale neamului românesc în cadrul acestui eveniment.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!