Dosar penal pentru un bărbat din Gura Șuții care a condus un moped fără a deține permis de conducere

Publicitate

Un bărbat din Gura Șuții s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști conducând un moped fără fără a deține permis de conducere. Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, acesta a fost oprit și verificat, ieri, de către polițiștii din Găești.

“La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control un moped condus de un bărbat din Gura Șuții.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Poliția rutieră atrage atenția cetăţenilor cu privire la faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere.

De asemenea, poliţiştii le recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

Totodată, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Este indicat să  adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!