Directorul OMS: “Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia”

Publicitate

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că pandemia de Covid-19 este departe de a fi încheiată. Cu toate acestea, au fost înregistrate numeroase semne care să confere oamenilor optimism, scrie Antena3.ro.

Acesta a precizat că este conștient că toată lumea își dorește refacerea comerțului și a turismului, însă acest lucru nu este posibil acum în totalitate având în vedere situația din saloanele ATI. Totodată, scăderea numărului de persoane decedate și infectate cu Covid-19 începând cu anul 2021 nu poate decât să bucure, pentru că înseamnă că pandemia poate fi ținută sub control, scrie aceeași sursă.

Directorul OMS și-a exprimat îngrijorarea față de țările care înregistrează în această perioadă un număr crescut de persoane infectate cu Coronavirus, dar pe teritoriul cărora nu se respectă cu rigoare regulile de distanțare fizică în spațiile aglomerate. De asemenea, acesta a tras un semnal de alarmă asupra faptului că foarte multe persoane tinere consideră că nu se pot infecta cu virusul.

“Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuși, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a declarat acesta potrivit Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!