DiodorSano, o clinică medicală cu servicii eficiente! Interviu cu Dragoș Ioanovici, medic stomatolog în cadrul unității medicale din Târgoviște

Publicitate

Clinica medicală DiodorSano oferă servicii medicale, adaptate pacienților pentru specialităților stomatologie și cardiologie. Pentru a afla despre domeniul de activitate al unității sanitare din Târgoviște l-am intervievat pe medicul stomatolog Dragoș Ioanovici. În vârstă de 38 de ani și absolvent al Facultății de Stomatologie din București, tânărul medic ne-a vorbit pe larg despre serviciile medicale oferite de clinica DiodorSano, care în limba greacă înseamnă darul lui Dumnezeu.

 Rep.: Dragoș, când ai decis să devii medic stomatolog și ce anume te-a îndemnat să alegi acest domeniu?

Am ales să devin medic stomatolog în ultimul an de liceu, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Un astfel de exemplu am avut chiar în familia mea. Părinții mei sunt medici și de la ei am învățat să ajut oamenii.

Rep.: Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional?

Nu pot să spun că sunt momente cheie. În schimb, pot să spun că în fiecare zi apar noi provocări și în fiecare zi ai de învățat de la fiecare pacient în parte. Pot să spun că fiecare zi este o provocare pentru mine. Am debutat ca medic stomatolog la cabinetul școlar al Școlii Gimnaziale “Coresi” din Târgoviște. Sunt acolo din  martie 2008, din momentul în care am terminat facultatea. În prezent, pe lângă acest cabinet școlar, îmi desfășor activitatea și la clinica DiodorSano. De asemenea, alături de tatăl meu, ajut și echipa de volei feminin CSM Târgoviște, unde tata prestează servicii medicale de medicină generală, iar eu pe partea de stomatologie.

Rep.: Cum a luat ființă clinica DiodorSano?

Clinica Diodorsano este un proiect realizat de părinții mei, iar pentru mine a fost un fel de dar al lor pentru mine. De altfel, DiodorSano înseamnă în limba greacă darul lui Dumnezeu. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al părinților mei am responsabilitatea de a duce mai departe activitatea medicală din cadrul familiei mele.

 

“Ne dorim să ajutăm toți pacienții care trec pragul clinicii DiodorSano”

Rep.: Cum arată o zi la cabinet și cum ai descrie echipa clinicii?

În cadrul clinicii este o atmosferă foarte bună. De la bun început mi-am dorit să formez aici o adevărată familie. Nu am pus o barieră între mine și colegii mei, adică eu să fiu șeful și ei subalternii mei. Aici, toți suntem o familie. Ne aflăm aici pentru  a ajuta pacienții. Suntem o echipă tânără, ambițioasă și care ne dorim să fim utili oamenilor care au încredere în noi și care beneficiază de serviciile noastre.

Rep.: Vorbește-ne pe scurt despre serviciile oferite de clinica DiodorSano…

În perioada următoare, clinica DiodorSano se va extinde și va oferi un nou serviciu medical, pentru a fi și mai aproape de oameni. Despre noul serviciu voi spune mai multe la momentul potrivit. Ce pot să pun acum este faptul că DiodorSano oferă servicii de stomatologie și chirurgie alveolo-dentară. Serviciile de stomatologie sunt oferite de către mine, împreună cu două colege de chirurgie din București. Cu toții suntem profesioniști și ne dorim foarte mult de a ajuta toți pacienții care trec pragul clinicii noastre. De asemenea, pe partea de cardiologie în cadrul clinicii DiodorSano se află un medic care are experiență multă la clinicile din țară, cât și din străinătate. Este un ardelean ca și și mine și împreună cu colegul meu ne-am propus să oferim servicii medicale bune.

Rep.: Ce provocări întâmpini în lucrul de zi cu zi și cum reușești să le faci față?

Provocările pentru mine reprezintă o bucurie. În fiecare zi știu că am ceva de făcut, cunosc că este o responsabilitate foarte mare și orice greșeală pe care aș face-o sunt convins că imediat va fi taxată. De fiecare dată trebuie să fiu atent la orice detaliu pentru ca pacientul să fie mulțumit în totalitate.

 

Între medic și pacient trebuie să existe comunicare și o relație deschisă

Rep.: Care crezi că sunt atuurile unui stomatolog bun?

Ideea este în felul următor: dacă ești corect, profesionist, nu îți bați joc de activitatea ta medicală și ești conectat în totalitate la ceea ce faci, poate reprezenta un atuu sau poți să fii văzut  printre cei mai buni.

Rep.: Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Cel mai important este să fii corect cu pacientul și să-i spui exact problema pe care o întâmpină sau o are. Între medic și pacient trebuie să existe comunicare și o relație deschisă. Atâta timp cât ești corect cu pacientul nu are ce să se întâmple. Bineînțeles, pot apărea anumite evenimente în timpul unui act medical pe care nu le poți anticipa.

Rep.: Ce sfaturi ai da unui coleg aflat la început de drum?

La început, important este să nu se sperie. În această meserie poți întâlni o grămadă de probleme. Toți cei care vor să devină stomatologi trebuie să fie puternici pshic și fizic. De seamenea, trebuie să se pregătească în fiecare zi. Să învețe neîncetat, să se perfecționeze pentru că în această meserie aproape în fiecare zi apare câte o informație nouă, pe care trebuie să o dobândești, atât teoretic, cât și practic.

Rep.: În final, am vrea să știm cine este dr. Dragoș Ioanovici în timpul liber?

Un om simplu, căruia îi plac lucrurile simple. Am puțini prieteni, dar foarte buni, la care pot apela de fiecare dată când am nevoie. De fiecare dată când pot ajut și eu la rândul meu mulți oameni. Îmi place foarte mult fotablul, iar echipa mea favorită este Chindia Târgoviște, cu toate că nu sunt născut aici, m-am atașat foarte mult de această echipă. După Chindia, o altă echipă pe care o simpatizez este Steaua.  Cum sunt medic la echipa de volei CSM Târgoviște, pot spune că de o bună perioadă de timp m-am atașat și de acest sport foarte mult. De asemene, pot să spun că ador muzica și călătoriile.

Clinica DiodorSano se află pe strada Hotin, nr. 2A, din Târgoviște. Pentru programări și alte informații puteți suna la numărul de telefon 0345 405 008.

 

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!