Descoperire uluitoare! Un adevărat tezaur, cu aproape o mie de monede de origine poloneză, spaniolă, turcă și românească au fost găsite într-o localitate dâmbovițeană

Publicitate

Ionuț Parghel

Descoperire uluitoare făcută, astăzi, de un bucureștean, pe raza localității dâmbovițene Săbiești – orașul Răcari.

Bărbatul a găsit aproape o mie de monede foarte vechi. Cele 980 de monede descoperite sunt de origine poloneză, spaniolă, turcă și românească.

Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, polițiștii însoțiți de un criminalist și de doi arheologi de la Complezul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, au acordat sprijin reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Dâmbovița pentru a intra în posesia numeroaselor monede, descoperite de bărbatul din capitală, împreună cu mai multe persoane, la capătul unor activități de detecție și săpare a solului pe raza localității dâmbovițene.

Din primele verificări se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 d. Ch. Persoanele în cauză sunt deținătoare legale de detectoare de metale.

În ceea ce privește locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, s-a stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!