Declarațiile prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița cu privire la fetița de 11 ani găsită moartă “A fost ucisă la 30 de minute după răpire”

Publicitate

Ancheta cu privire la cazul fetiței din Gura Șuții găsită moartă pe un câmp se află aproape de finalizare. Anchetatorii au transmis că au un cerc de suspecți, iar principalul suspect este un cetățean olandez, ajuns în România de câteva zile și care a “lucrat” singur.

Conform anchetatorilor, fetița de 11 ani, pe nume Mihaela Adriana Fieraru,  a fost ucisă la un interval de maximum 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. “Datele de urmărire penală indică la acest moment și fără nici un fel de dubiu ne indică faptul că fetița la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viață. Există o certitudine. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în momentul în care am văzut că respectivul autoturism, în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții, a intrat în ultima localitate la un interval de aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul espectiv putea fi parcurs în două sau trei minute, la o viteză normală, legală”, a transmis prim-procurorul Mihai Dincă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

“Inițial, sesizarea a fost tratată ca o dispariție”

Sesizare a fost tratată inițial ca o dispariție, iar apoi a fost înregistrat la Parchetul din Găești un dosar de lipsire de libertate. Pe de altă parte, fetița apărea ultima dată pe camerele de supraveghere la ora 17.15, la 350 de metri de locuința sa, după care aceasta nu a mai ajuns la domiciliu. “Inițial, sesizarea a fost tratată ca o dispariție. Ulterior, am înregistrat o cauză penală In Rem, sub semnul aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. Au fost multe variante pe care am mers. Nu am exclus nici faptul că fetița să se fi rătăcit și să fi ajuns din greșeală pe câmpurile din zona respectivă. Am mers, de asemenea, pe toate celelalte variante, inclusiv cea a răpirii acesteia. Au fost desfășuate activități în permanență între Parchet, Poliție și celelalte forțe implicate, evident cu un benefic și îmbucurător sprijin atât din partea populației, cât și din partea unor organizații care au câini utilitari sau mașini 4X4. Pe parcursul timpului, o activitate importantă a fost verificarea camerelor de supraveghere din zona stabilită de noi ca fiind de importanță. Am stabilit încă de la început că fetița apărea ultima dată în jurul orei 17.15 pe o ultimă cameră de supraveghere aflată în apropierea casei sale. A fost o muncă deosebit de importantă, care a necesitat o muncă enormă în verificarea acestor camere și în eliminarea oricărui autoturism și a oricărei persoane care apărea în zona respectivă, în intervalul orar în care fetița dispăruse. În acest context, pe parcurs, am ajuns să reușim să stabilim un cerc de autoturisme care se aflau în zonă în momentul respectiv, și ulterior, de la acest punct, am ajuns în a stabili o zonă de căutare și a identifica trupul fetiței care nu mai era în viață”, a mai precizat procurorul.

Până acum nu a fost audiat nici un suspect

Anchetatorii au stabilit deja un cerc de suspecți, iar principal vizat este un străin, de origine olandeză. Acesta, pare că se află în România de câteva zile. “Ceea ce vă pot confirma că există un cetățean străin care se află în acest cerc de suspecți. Mai mult nu pot spune. Trupul fetiției prezenta urme de violență. Evident că asupra acestora a fost exercitată o forță violentă, având în vedere că nu ma găsită-o în viață. Urmează să  stabilim dacă anumite urme de violență au fost produse de animale sălbatice aflate în zonă. În mod cert se va stabili la autopsie care au fost elementele de violență care au dus la moartea victimei”, a mai spus procurorul.

Tot procurorul a mai precizat că nici unul dintre suspecții din acest caz nu a fost audiat până în prezent. “Nu au fost persoane reținute. În acest moment urmărirea penală este In Rem. Nu am dispus continuarea urmăririi față de o persoană anume. Când vorbesc despre un cerc de suspecți este unul în sens criminalistic, nu în sens procedural penal”.

Fetița a fost dată dispărută vineri, după ce fratele ei a sesizat Poliția că nu s-a mai întors acasă. Căutările fetei au început în aceeași zi, iar în acțiune au fost implicate un elicopter, drone și sute de polițiști, jandarmi, pompieri, voluntari și mai mulți săteni. Ieri, Adriana a fost găsită fără suflare pe un câmp de pe raza localității Produlești.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!