De astăzi, 15 mai, sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate de cel mult 50%. Din iunie, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării

Publicitate

Guvernul a decis ca începând de astăzi, 15 mai, sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică o adeverință care atestă că au fost imunizați împotriva COVId-19.

Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă aceste reguli vor fi amendați, transmite Raed Arafat. “Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană”, se arată în Hotărârea de Guvern adoptată vineri şi care vizează modificările ce intră în vigoare de pe 15 mai.

Premierul Florin Cîţu a explicat că oamenii vor trebui să prezinte adeverinţa de vaccinare la intrare.

“Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces”, a declarat, vineri seara, şeful Guvernului, potrivit Digi24.

Raed Arafat a adăugat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat.

“Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a mai transmis prim-ministrul Florin Cîţu, în urma şedinţei de vineri.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!