Dâmbovița, pe locul 2 în țară la numărul de cursuri de formare profesională ce vor începe în iulie

Publicitate

169 programe de formare profesională vor începe în luna iulie, la nivel național. 2.742 persoane vor participa la cursurile gratuite organizate de filialele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în luna care urmează.

Dâmbovița – cu 210 persoane – se află pe locul 2 în țară în cee ace privește județele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, după Vrancea (238 persoane) și înainte de Bucureşti (196 persoane), Dolj (140 persoane), Braşov (126 persoane).

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: competenţe cheie – comunicare în limba română (competenţe de bază în matematică) – 214 persoane; bucătar – 169 persoane; inspector (referent) resurse umane – 149 persoane; lucrător în comerţ – 148 persoane; operator introducere validare şi prelucrare date – 144 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică – 133 persoane; contabil – 95 persoane; agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale – 84 persoane; cameristă – 74 persoane; comunicare în limba engleză – 70 persoane.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ‘Persoane fizice/Cursuri de formare profesională’.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!