Dâmbovița înverzește! 85.000 de puieți, plantați în comuna Vulcana Pandele

Publicitate

Este rezultatul proiectelor „care prind rădăcini”, proiectele care vizează împăduriri și regenerarea zonelor verzi.

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, alături de subprefectul Cornel Sălișteanu, a vizitat astăzi obiectivul de investiții „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate constituite în perimetrul de ameliorare Toculești-Valea Sticlăriei, comuna Vulcana – Pandele”.

Este o investiție de peste 1,2 miliarde de lei, care se va extinde pe 60 de hectare.

Rezultatele de până în acest moment sunt spectaculoase: s-au plantat peste 85.000 de copaci de salcâm și plop negru, pe o suprafață de peste 17 hectare. Pe restul de 42,8 hectare există pâlcuri de regenerare arbustivă și arborescentă care se îndesesc continuu.

„Pe lângă faptul că stopăm degradarea acestor terenuri, contribuim la protecția satelor din jur, putem avea o sursă ieftină de lemne de foc pentru sezonul rece, pot fi o resursă foarte prețioasă pentru baza meliferă din zonă.

Dezvoltarea acestei comunități nu poate fi gândită separat de împădurirea dealurilor și terenurilor din jur. În calitate de Prefect al județului Dâmbovița susțin orice proiect care poate crește bunăstarea oamenilor și nivelul de trai. Felicit autoritățile locale pentru implicare și seriozitate! Felicit Garda Forestieră pentru implementarea acestor programe!”, a declarat Claudia Gilia.

Vă reamintim că, cu fonduri europene atrase prin PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență,  se vor împăduri și regenera alte 200 de hectare din județul nostru.

În plus, prin programul național de împăduriri, sunt în derulare lucrări de împădurire/regenerare naturale a altor 400 de hectare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!