Dâmbovița a depășit Argeșul la numărul de proiecte cu bani europeni

Publicitate

Situația proiectelor cu finanțare europeană, depuse în exercițiul financiar 2014 – 2020, în Dâmbovița, prezentate oficial de directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia!

În județ, în acest exercițiu financiar, au fost depuse 218 proiecte, în valoare de 1.910.033.450,78 lei. Numărul contractelor semnate până la data de 14 noiembrie 2019 se ridică la 120, valoarea acestora fiind de 793.008.609,46 lei. Alte 50 de proiecte se află încă în evaluare.

„Cred că este important să fixăm locul pe care județul Dâmbovița îl ocupă, evident că acesta este, așa cum am fost obișnuiți, unul fruntaș, 220 de aplicații provin din Dâmbovița, cu un total de aproape 2 miliarde de lei, ceea ce vă situează pe locul 2 dintre județele regiunii, după județul Prahova, dar înainte de județul Argeș, la o distanță considerabilă, ca valoare a proiectelor atrase. (…) În ceea ce privește administrația, de departe județul Dâmbovița este pe primul loc, la infrastructura de transport, cu 5 aplicații depuse, din care trei sunt contracte de finanțare, semnate. Nici un alt județ din regiune nu are trei contracte semnate. Și la infrastructura educațională, cu 38 de aplicații, județul Dâmbovița este tot pe locul întâi dintre județele regiunii, pe următorul loc aflându-se Prahova, cu 23. La infrastructura socială (de sănătate), cu cele 16 aplicații depuse, județul Dâmbovița se află pe locul al doilea”, a declarat Liviu Mușat, directorul Agenției.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!