În curând vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19 și copiii din categoria 12-15 ani! Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Publicitate

În curând vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19 și copiii din categoria de vârstă 12-15 ani!

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi că, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar urma să acorde autorizarea de imunizare şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Totodată, dr. Gheorghiță a dat asigurări că sunt deja contractate doze de vaccin de la compania Pfizer care vor fi suficiente și pentru această grupă de vârstă: ”Din câte ştiu, avem peste 20 de milioane de doze de la compania Pfizer deja contractate, care sunt livrabile până în septembrie, ceea ce ne asigură vaccinarea şi pentru această grupă de vârstă. Nu trebuie să mai contractăm doze suplimentare. Ca să înţelegem, între 12 şi 15 ani vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu e un număr foarte mare, deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze. Putem să asigurăm sută la sută acoperire vaccinală. (…) Deci avem doze suficiente, încât să asigurăm şi vaccinarea acestei grupe de vârstă, mai ales că nu vorbim de un dozaj diferit sau de o schemă diferită, acelaşi tip de vaccin se poate folosi fără nicio problemă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!