Cu așteptarea întinsă la maximum și cu cuțitul la os! Momentul adevărului în procesul de salvare a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște

Publicitate

Momentul adevărului în procesul de salvare (sau de falimentare) a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Cu așteptarea întinsă la maximum și cu ”cuțitul la os”, sindicaliștii, salariații care sunt sub spectrul pierderii locului de muncă sau toți cei care doresc ca statul să se implice în salvarea fostei perle metalurgice de la Târgoviște sunt invitați să participe la o acțiune sindicală și un eventual dialog cu omul în mâinile căruia se pare că  stă șansa sau neșansa Combinatului târgoviștean.

”Mâine (n.n. 26 februarie, între orele 11,00-13,00, salariații COS Târgoviște și cei interesați de soarta acestui combinat vor fi prezenți sub fereastra ministrului Claudiu Năsui (n.n. USR), în speranța că vor avea în sfârșit un dialog și domnia sa se va preocupa de soarta COS Târgoviște și de lucrătorii acestuia”, a declarat liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Potrivit domniei sale, parlamentarii PNL și PSD de Dâmbovița susțin clar și fără echivoc preluarea COS Târgoviște de către statul român,  prin dare în plată,  în schimbul creanțelor fiscale. La polul opus, parlamentarii USR de Dâmbovița, cu care sindicaliștii au avut recent un dialog față în față, nu au exprimat o poziție oficială cu privire la acest subiect.

”Ministrul economiei nu a exprimat o poziție clară pe acest subiect și a refuzat orice dialog! Toate instituțiile avizatoare au dat aviz pozitiv pentru finalizarea procedurii de preluare. Este clar că soarta noastră se află în mâinile și în voința ministrului economiei”, a transmis pe contul de Facebook al Sindicatului Nicolae Dragodănescu.

Procedura  sindicală de mâine, 26 februarie, este următoarea:

”- până la ora 12,00 , vom prezenta public doleanțele noastre, politicos și civilizat, și îl vom ruga pe domnul ministru sa coboare din cabinetul dumnealui și sa vorbească cu noi sau sa primească o delegație a noastră  la domnia sa.

– dacă până la ora 12,00 vom avea parte de același tratament disprețuitor și refuz nejustificat  de dialog… VOM PROTESTA!

Este timpul să vedem că se  trece de la  lozinci la fapte,  ca se vor da explicații pertinente cu privire la șansele reale de recuperarea a datoriei statului , dacă procedura de preluare nu se va finaliza.

«Salvarea României» poate începe cu salvarea COS Târgoviște și ne vom redobândi încrederea în politicienii care au promis asta!”, a mai declarat Nicolae Dragodănescu.

Vă reamintim că procedurile de preluare de către stat a activelor COS Târgoviște, rămas unicul producător de oțel beton pentru construcții din România, au fost demarate, inclusiv cu modificarea legislației, de Guvernul Orban, guvern care a promis salvarea societății aflate în insolvență din luna februarie 2013.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!