Crește salariul minim brut pe țară pentru cei fără studii superioare. Cât va fi acesta de la anul

Publicitate

Executivul a aprobat în şedinţa de vineri seara hotărârea de guvern pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2020, pentru angajaţii fără studii superioare.

Anul viitor, salariul brut va fi de 2.230 lei lunar, respectiv 1.346 net, o creştere lunară de 83 lei. Salariul în cazul angajaţilor cu studii superioare rămâne la fel, și anume 2.350 lei/lună.

Ministrul liberal al Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că s-a ajuns la aceste sume după calculi serioase, făcute într-un timp scurt, și ”nu din pix”.

“Cum am ajuns la aceste sume? Vă asigur că nu “din pix”, pe calcule electorale, cum s-a tot făcut. Creşterea a fost decisă la finalul unei susţinute activităţi de analiză făcută într-un timp scurt, dar cu seriozitate. Am vrut să nu se mai ia decizii de creştere fără analiza impactului. Aşa că, în primele zile după preluarea guvernării, am făcut rapid un grup de lucru: Cancelaria Prim-Ministrului, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice şi s-a muncit ca să se livreze rezultate cât de repede posibil. Timp în care ne-am consultat cu toţi partenerii, cei prevăzuţi de lege dar, de fapt, cu oricine a fost interesat şi a dorit să îşi exprime un punct de vedere. Toate sub presiunea timpului – ne-am dorit să fim şi eficienţi, dar şi respectuoşi cu angajatorii care urmăreau subiectul. Oameni care aveau nevoie să ştie care este decizia finală pentru a-şi putea adapta bugetele de salarii pe 2020. Eu spun că am atins ceea ce ne-am propus”, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, ministrul Violeta Alexandru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!