COVID-19. Primarul de la Corbii Mari cere ajutor în regim de urgență: ”E inadmisibil tratamentul de nepăsare care ni se afișează”

Publicitate

Situație disperată în comuna Corbii Mari din Dâmbovița, după decesul unei persoane infectate cu COVID-19 și confirmarea pozitivă în urma testelor a altor șapte persoane.

Primarul Ionuț Bănică cere în regim de urgență ajutorul normal în această perioadă de pandemie de la autoritățile județene și naționale.

”Am solicitat în REGIM DE URGENȚĂ 3 măsuri imediate. (…) Aseară, am intervenit pe un post național de televiziune ca să spun și mai apăsat aceste lucruri. E inadmisibil tratamentul de nepăsare care ni se afișează. Îi ascult pe unii la televizor cum se laudă că au făcut și au dres – nu au făcut nimic. Nu ne văităm – ne facem datoria și o s-o facem până la epuizare. Dar vreau să înțeleagă toată lumea că din lupta asta nu vom putea ieși fiecare pe cont propriu!” – a transmis primarul de la Corbii Mari.

Astfel, cele trei măsuri urgente cerute de la  Comitetului Național pentru Situații de Urgență și de la Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sunt:

Testarea tuturor cetățenilor din comună sau în mod obligatoriu a tuturor contacților direcți cu persoane confirmate, dar și a personalului medical, poliție, autorități publice locale,

Asigurarea de material logistic specific acestei pandemii: combinezoane, dezinfectanți,

Sprijin cu personal abilitat – poliție, jandarmerie, armată – în vederea asigurării liniștii publice.

”Menționăm că aceste măsuri trebuie luate în regim de urgență pentru a preveni și limita răspândirea COVID-19” – se arată în încheierea adresei Primăriei Corbii Mari către autorități.

Între timp, cu eforturi materiale și resursă umană importantă, se dezinfectează toate zonele vulnerabile, toate spațiile, toate incintele care pot constitui surse de răspândire a virusului. ”Folosim substanțe BIOCIDE, anume recomandate pentru acest tip de acțiuni! În același timp, nu putem să luptăm singuri și vrem să fiți alături de noi. Dar nu pe stradă – căci acolo suntem noi – ci în case, în gospodării. Veți fi aliații noștri cei mai de preț în acest moment dacă vă izolați cât mai bine. Eu sunt aici, nu plec nicăieri. Și vă promit că vom trece peste asta #împreună!” – a scris primarul Ionuț Bănică pe contul de facebook.

Între  timp, Crucea Roșie Dâmbovița a pregătit pachete cu alimente pe care le vor distribui persoanelor izolate la domiciliu în comuna dâmbovițeană.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!