COVID 19. Peste 35 de persoane autoizolate la domiciliu în județul Dâmbovița. Nu sunt persoane plasate în carantină

Publicitate

Ţinând cont de faptul că la nivel naţional a fost confirmat un caz de coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița anunță că, la nivelul judeţului, până în acest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.

Nu sunt persoane carantinate, iar cele 37 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Dâmboviţa şi cu autorităţile administraţiei publice locale, au identificat 4 locaţii cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru persoanele care, în urma analizei de situaţie, vor necesita carantinare. Aceste spaţii special desemnate pentru carantină sunt situate în Târgovişte, Voineşti, Pucioasa şi Titu.

Direcția de Sănătate Publică face apel la persoanele care au călătorit în zonele cu risc , să ia toate măsurile de prevenţie şi să respecte normele de igienă.

De asemenea, persoanele care prezintă simptomele specifice unei viroze respiratorii sau pe cele ale gripei şi nu se încadrează în definiţia de caz suspect, nu au venit sau nu au intrat în contact cu persoane din zonele de risc sunt rugate să contacteze medicul de familie pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Caz suspect reprezintă pacientul cu infecţie respiratorie acută care prezintă febră, tuse durere în gât şi în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat, un caz probabil sau a avut istoric de călătorie în zonele cu transmitere comunitară extinsă.

În comunitate, persoanele fără simptome respiratorii ar trebui:

– să evite aglomeraţiile şi frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);

– să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome

respiratorii (de ex. tuse, strănut);

– să-şi spele frecvent mâinile folosind apă şi săpun atunci când mâinile sau antiseptic pe bază de alcool;

– să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun;

– să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor;

– să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor.

Datele se află în dinamică şi oricând pot să intervină modificări.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!