“Copii cu ochii la stele”, eveniment inedit și în premieră la Centrul Social de la Bilciurești

Publicitate

“Copii cu ochii la stele” este numele evenimentului ce va avea loc în premieră în Dâmbovița, la Centrul Social din Bilciurești.

Astfel, miercuri, 21 octombrie, la iniţiativa Asociaţiei “Şansa Ta”, în parteneriat cu Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, coordonat de muzeograful Ciprian Vintdevara, copiii de la Centrul Social “Şansa Ta”, din Bilciureşti, Dâmboviţa, vor participa la observaţii astronomice nocturne, începând cu ora 18.00. Copiii vor putea privi la Lună, la principalele stele din constelaţiile cerului de toamnă şi la planetele Saturn, Jupiter şi Marte.

Acţiunea va continua joi, 22 octombrie 2020, de la ora 11.00 până la ora 13.00. Copiii de la centrul social şi alti copii care doresc să înveţe despre cer vor putea observa detaliile din atmosfera solară în H-alpha, prin telescopul solar Lunt Tha, cu apertura de 152 mm, cu distanţa focală de 900 mm şi cu filtru de blocare B3400.

Principalul scop al acestei activităţi este de a-i familiariza pe copii cu astronomia şi cu instrumentele performante de observare a spaţiului cosmic.

Telescopul solar Lunt este conceput în aşa fel încât să fie observate în condiţii de siguranţă cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanţe, filamente şi erupţii solare. De asemenea, instrumentul va fi folosit pentru fotografierea suprafeţei Soarelui, cu scopul promovării ştiinţei şi cercetării în rândul copiilor.

Acest proiect se bucură de sprijinul financiar al Rostar S.A.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!