Controale severe în școli pentru respectarea regulilor sanitare și rata de vaccinare anunțată de profesori. Anunțul ministrului interimar al Educației

Publicitate

Vor urma controale severe în instituțiile de învățământ din țară! Ministrul interimar al Educației a transmis că vor fi puricate toate școlile pentru respectarea regulilor sanitare și modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu va trimite Corpul de Control la toate unitățile de învățământ la care rata de vaccinare a crescut foarte mult în ultima săptămână, de la centralizarea precedentă. Potrivit ministrului interimar, peste 2 milioane de elevi merg de astăzi la școală fizic.

„Controalele pe care le demarăm de mâine au în vedere respectarea regulilor sanitare în școli. Este un element foarte important pentru a putea asigura un mediu sigur pentru elevi și pentru profesori. În același timp, da, vom confrunta și rata de vaccinare afișată pe site-ul instituției cu datele pe care Ministerul Educației le are din Registrul Național de Vaccinare.

„A fost în discuție această ipoteză, de a lua în calcul o rată de 70%, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății, în care să fie incluși și cei care au trecut prin boală. S-a mers pe ideea introducerii unui prag de 60% fără includerea celor care au trecut prin boală, în această fază.

Aceste reguli sunt o variantă de compromis, pentru că ipoteza de la care s-a plecat a fost aceea a păstrării închise, subliniez închise, a tuturor grădinițelor și școlilor din România pentru o bună perioadă de timp. A trebuit identificat un criteriu de departajare. Nu este un criteriu perfect, vă asigur că el va fi perfectat. Spre exemplu, vinerea aceasta vor raporta rata de vaccinare pe structuri, nu pe școli cu personalitate juridică. Acest lucru este un pas important în remedierea neajunsurilor acestui ordin de ministru”, a transmis Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

La capitolul vaccinare în școli, cel mai bine stau județele Dolj, Dâmbovița și Vâlcea, cu rată de vaccinare de peste 85%.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!