Comisar european: Dacă Putin nu e oprit, vor fi mai multe țări invadate

Publicitate

Comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius, face previziuni dramatice în urma atacurilor repetate ale Rusiei. Acesta se teme de faptul că mai multe țări pot fi ținta invaziilor în cazul în care Vladimir Putin nu este oprit la timp: “Dacă nu-l oprim acum pe Putin, acest lucru s-ar putea întâmpla”, a spus acesta, potrivit realitatea.net.

“Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie și trebuie să facem tot posibilul să-l oprim pe Putin și această vărsare de sânge care are loc în Ucraina, unde în fiecare zi (…) mor oameni nevinovați și sunt distruse orașe ucrainene”, spune comisarul european, potrivit sursei citate.

Virginijus Sinkevicius se teme de faptul că Putin ar putea pune la încercare inclusiv NATO, motiv pentru care sunt multe state mici care ar deveni ținta imediată a acestuia.

“Curajosul popor ucrainean nu luptă doar pentru libertatea Ucrainei. Luptă și pentru libertatea noastră. Dacă Ucraina cade, umilirea nu va pune stăpânire asupra lui, pentru că a luptat cu curaj. Umilirea va pune stăpânire pe noi”, spune Sinkevicius.

De asemenea, acesta consideră că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană nu ar putea să oprească războiul în acest moment, ci trebuie să existe un plan foarte bine gândit care să oprească atacurile rusești. Făcând o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat în Al Doilea Război Mondial, Virginijus Sinkevicius observă că istoria se repetă și îl acuză pe Putin ă “i-a spălat pe ruși pe creier” pentru a obține sprijin pentru “acțiunile sale sângeroase”, scrie realitatea.net.

“Vedem multe amenințări cu recurgerea la ele. Asta arată doar disperarea lui (Putin). Se așteptau să ocupe Ucraina în doar câteva zile (…) Nu ne putem permite să fim manipulați de dictatori”, a mai spus Sinkevicius.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!