Cinci localități din Dâmbovița au semnat contracte pe proiecte cu finanțare europeană

Publicitate

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Kostas Niafas, alături de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a vizitat Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Dâmbovița.

Cu acest prilej, au fost semnate și 5 contracte de finanțare pentru proiecte ce vor fi realizate în localitățile Bezdead, Răcari, Vișina, Nucet și Moreni.

Pentru Bezdead, s-a semnat proiectul ce va fi implementat cu bani europeni – „Desființare parțială, extindere, reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială „Grigore Rădulescu”.

Pentru Răcari, s-a semnat un proiect în valoare totală de 1.462.954,46 lei, pentru „Elaborarea documentației pentru autorizarea execuției lucrărilor de construcții privind reabilitarea termică a blocului „A”, blocului „B” și blocului „C”, finanțat tot prin fonduri europene.

Pentru comuna Vișina, s-a semnat proiectul „Modernizare, extindere și dotare grădiniță cu două săli de clasă program normal, în sat Izvoru”, în valoare de 1.394.053,10 lei.

Comuna Nucet a semnat contractul „Înființare grădiniță satul Nucet”, proiect ce are o valoare totală de 2.202.888,08 lei.

Pentru Municipiul Moreni, a fost semnat proiectul „Modernizarea, extinderea și echiparea grădiniței cu program prelungit nr. 4”, un proiect în valoare totală de 6.664.140,97 lei, din care 4,9 milioane lei sunt alocați prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar aproximativ 752.000 lei – de la bugetul național.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!