Centura Târgoviștei, împărțită pe mai multe șantiere. Trei constructori lucrează în cinci puncte diferite

Publicitate

Lucrări la centura ocolitoare a municipiului Târgoviște, reluate pe mai multe ”fronturi”.

Profitându-se de vremea bună, lucrările repornite în luna noiembrie anul trecut au fost extinse pe câteva porțiuni de drum și pe câteva pasaje rutiere.

Se lucrează la Pasajul rutier de la Teiș – ”este un proiect aici, unul din loturile care alcătuiesc drumul de centură al municipiului. Practic se construiește un pod nou paralel cu cel pe care îl avem în momentul de față. Lungimea este de 266 metri, lățimea, calea rutieră este de aproximativ 8 metri. Va fi un pod care se va finaliza până la finalul acestui an, pentru că pe toate cele 5 loturi care în momentul de față alcătuiesc proiectul de centură avem termen de maxim 12 luni, unde avem poduri, pasaje, cum este acest pod de la Teiș, cum este podul de la Petru Cercel, finalizarea se raportează la finalul anului. Pe porțiunile de drum unde nu există poduri și pasaje discutăm de finalizarea în termen de 6 luni, asta înseamnă că în vara acestui an tot ce înseamnă tramă stradală care alcătuiește centura va fi finalizată”, a precizat la fața locului primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Se mai lucrează pe pasajul de pe DN 71, legătura dintre Târgoviște și Aninoasa – ”vor fi lucrări complexe, se va merge până la îndepărtarea hidroizolației actuale, se va reface hidroizolația, se va reasfalta în două straturi, vor fi rosturi de dilatație noi, practic întreg sistemul de la acest pasaj rutier va fi refăcut”, a informat edilul.

În ceea ce privește cel mai greu punct al centurii, podul de pe strada Petru Cercel (din zona viitorului mall), se lucrează la piloni. – ”imediat ce vin grinzile, se va merge la infrastructură, se finalizează sensul de pe stânga cum se vine dinspre microraioanele XI, XII, după ce se finalizează pasajul de acolo se deschide circulației și se începe cu drumul, cu podul de lângă mall, care dă către complexul commercial”, a mai arătat primarul Stan.

Un alt șantier în cadrul centurii este drumul care face legătura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu, care presupune și construirea unei pasarele de acces pe strada Mihai Bravu.

Se lucrează, de asemenea, și la Calea Ialomiței – potrivit primarului ”s-a frezat mare parte din ceea ce înseamnă stratul de asfalt deteriorat care era așternut acolo, s-a și asfaltat în parte, urmând ca atunci când condițiile meteo ne vor permite și temperatura va fi ceva mai crescută să se continue lucrările de asfaltare. Aș mai menționa și două stații de pompare, care mai trebuie realizate, una în zona Complexului Turistic de Natație și cealaltă în zona pasajului de la Petru Cercel. De asemenea, mai avem puține lucrări pe zona de canalizare”.

Vestea bună este că, de data asta, primarul Cristian Stan este optimist și convins că de data aceasta, ”având în vedere și posibilitatea pe care am avut-o, de a împărți proiectul pe drumul de centură în 5 loturi separate, care sunt echilibrate atât din punct de vedere valoric, cât și din punct de vedere al volumului de lucrări, avem acum în loc de un singur constructor, trei constructori, trei asocieri, care am convingerea, că vor finaliza acest proiect, care parcă era un proiect blestemat pentru municipiul Târgoviște, singurul proiect cu probleme deosebite în contextul în care suntem la a 5-a atribuire de contract pe acest proiect, nu mai vorbesc de problemele care au apărut legate de execuție, de constructori care nu și-au făcut treaba…”, a mai declarat edilul Târgoviștei.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!