Centralele termice de apartament, interzise în maxim trei luni! Anunțul făcut de ministrul Mediului. Ce locuințe vor fi afectate

Publicitate

Centralele termice individuale vor fi interzise în curând în România! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că pregătește un act normativ prin care constructorii de blocuri noi să fie obligați să monteze centrale de bloc pentru a polua cât mai puțin.

Blocurile noi vor fi obligate să aibă centrale care să asigure căldură pentru toate locuințele. Astfel, centralele individuale de apartament vor fi interzise din cauza numărului mare de noxe emise.

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată, aștept o discuție în cadrul coaliției. Sunt deja foarte multe orașe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local…sunt noi dezvoltări rezidențiale care se racordează la rețeaua comună a orașului de termoficare.

Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcții cu mai mult de 6 unități locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi.

Cele care sunt în faza de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidența legii, dar pentru cele noi a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ propunem să existe această interdicție”, a precizat ministrul Mediului, potrivit profit.ro.

Tanczos Barna a transmis că în 2-3 luni se va lua o decizie în acest sens. În orașul Cluj s-a luat deja decizia de interzicere a centralelor termice individuale în noile blocuri care vor fi construite de acum înainte.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!