Celebrii artiști Cristina Dan și Yura Tsiple, despre cum petrec Sărbătorile de Iarnă. “Cea mai mare bucurie o simțim atunci când suntem alături de familie la masă și cântăm colinde”

Publicitate

Când se apropie sărbătorile de iarnă, cu toții cred că ne aducem aminte de copilărie, pentru că această etapă a vieții are o amprentă puternică pentru fiecare om. Despre această perioadă magică a anului ne-au vorbit celebrii artiști dâmbovițeni Cristina Dan și Yura Tsiple, care trăiesc o frumoasă poveste de dragoste încă din timpul facultății.

“Când eram mici, așteptam să vină Moșul cu daruri, învățam cântece și poezii ca să-l impresionăm pe Moș Crăciun la serbările de la grădiniță și de la școală. Acum, chiar dacă suntem oameni maturi, continuăm să credem în Moș Crăciun, și ne place să visăm că vine dintr-o altă lume și pe lângă daruri, ne aduce acea bucurie și căldură de care au nevoie sufletele noastre.

Toate aceste minuni se întâmplă dacă-l iubim cu adevărat pe Mântuitorul nostru Hristos, a cărui naștere o sărbătorim de Crăciun, esența acestor zile. Cea mai mare bucurie o simțim atunci când suntem alături de familie la masă și cântăm colinde”.

Soprana Cristina Dan ne-a transmis câteva cuvinte și despre cum se pregătește în familia sa masa de Crăciun. Mai mult de atât, artista ne-a spus că o serie dintre bunătăți sunt preparate chiar de ea.

“Pregătim în mod tradițional masa de Crăciun cu tot ceea ce știm noi să gătim mai bine, ce ne reprezintă ca popor. Nu va lipsi cozonacul făcut de mine și prăjiturile delicioase pe care le fac după rețeta soacrei mele din Maramureșul istoric. Noi locuim la țară și ne bucurăm, pentru că aici se păstrează tradițiile noastre strămoșești. Am avut deja emisiuni TV și concerte dedicate sărbătorilor de iarnă alături de elevii noștri. Ne străduim să ținem flacăra aprinsă și să facem cât mai cunoscut ceea ce este mai frumos și mai prețios la noi la români, cântecul și portul popular autentic. Noi avem foarte mulți prieteni în străinătate și ne bucurăm că și ei au descoperit prin noi ce înseamnă obiceiul și folclorul la români”.

În schimb, soțul său, baritonul Yura Tsiple ne-a vorbit despre cum a decorat casa lor cu diferite luminițe și ornamente, astfel încât spiritul Crăciunului și al Sărbătorilor de Iarnă să se simtă din plin.

“Eu am decorat deja casa atât în interior cât și în exterior și așteptăm cu drag, ca în fiecare an, să vină copiii cu colindul. Arsenie, fiul nostru cel mare, a scris scrisoarea pentru Moș Crăciun, atât din partea lui cât și din partea frățiorului lui cel mic, Alexandru, care abia așteaptă să vină Moșul”.

Prin intermediul publicației noastre, cei doi artiști au ținută să transmită și un mesaj de sărbători tuturor românilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă:

“Vă dorim, tuturor românilor, să vă prețuiți și mai mult unii pe alții, să faceți lucruri bune, căci asta va rămâne în urma noastră. Să aveți parte de sănătate, sărbători binecuvântate și Un An 2022 mai bun ! La mulți ani!
Cu toată dragostea, Cristina Dan și Yura”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!