Cele mai eficiente soluții anti-stres: Află cum să faci față perioadelor dificile!

Sursă foto: Pixabay.com
Publicitate

Stresul zilnic a devenit unul dintre cei mai mari dușmani ai omului zilelor noastre. Efectele pandemiei, restricțiile, programul încărcat, dificultățile financiare și problemele vieții cotidiene i-au determinat pe specialiști să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscul pe care stresul cronic îl reprezintă pentru sănătate. Și nu este vorba doar despre afecțiunile psihice care sunt favorizate (anxietate, depresie), ci și despre deteriorarea sănătății fizice.

Iata care sunt cele mai frecvente afecțiuni provocate de stres:

  • Afecțiuni psihice: cele mai frecvente afecțiuni psihice cauzate de stresul cronic sunt depresia și anxietatea;
  • Boli și afecțiuni cardiovasculare: acestea reprezintă principala cauză a mortalității în România, și asta timp mai mulți ani la rând. La nivel cardiovascular, efectele stresului se traduc, în principal, prin apariția hipertensiunii arteriale, a infarctului miocardic și a atacului vascular cerebral. Cercetătorii au descoperit chiar o legătură între insomniile cauzate de stres și apariția insuficienței cardiace;
  • Boli și afecțiuni digestive: gastrită, ulcer, colecistită;
  • Boli și afecțiuni autoimune: tiroidita autoimună, dermatită atopică;
  • Boli metabolice – diabet, obezitate;
  • Boli inflamatorii: artrită reumatoidă, psoriazis, boala Crohn, colită ulceroasă, eczeme;
  • Una dintre cele mai întâlnite situații legate de stres în ultima perioadă este așa-numitul sindrom de burnout. Acesta este generat de o suprasolicitare fizică și mentală. Multe persoane au experimentat recent acest tip de afecțiune, pe fondul muncii de acasă, în paralel cu supravegherea copiilor, nevoiți să facă școala online și cu îndeplinirea celorlalte îndatoriri casnice.

Dacă te afli într-una dintre situațiile de mai sus, spune „STOP!” stresului! Este mult mai important pentru tine și pentru cei dragi să te protejezi de aceste pericole, decât să te epuizezi, încercând să câștigi mai mulți bani.

Este chiar de preferat să îți iei un concediu fără plată, dacă nu ai alte variante, iar dacă îți faci griji că vei avea pierderi financiare, nu te îngrijora: poți să-ți iei oricând un împrumut online de la hopcredit.ro, simplu și rapid, doar la un click distanță. 

Procedând așa, îți vei păstra și jobul, îți vei rezolva și nevoile imediate și vei putea să beneficiezi și de pauza atât de necesară. În plus, ai avantajul că îți poți planifica rambursarea, astfel încât aceasta să nu devină o povară în plus. Spre exemplu, ai la dispoziție o perioadă de 3 ani în care să înapoiezi un împrumut de nevoi personale de până la 20.000 lei. Cu siguranță, și randamentul tău la serviciu va fi mai bun după ce te vei reface și îți vei petrece timpul cu activități plăcute și relaxante.

Metode eficiente de relaxare

În funcție de preferințele, nevoile și posibilitățile tale, poți alege metode de relaxare dintre cele mai diverse. Iată câteva dintre ele:

  • Dormi! Dormi atât cât ai nevoie, astfel încât să simți că te-ai odihnit suficient;
  • Uită de diete și rezervă-ți plăcerea de a te bucura de preparatele culinare preferate. Încearcă, însă, să nu exagerezi și să păstrezi un program regulat de masă;
  • Ascultă muzică, vizionează filme și seriale, urmărește competiții sportive, citește! Vei fi mult mai relaxat și mai bine dispus la capătul a câteva ore în care îți permiți să-ți pui pe pauză preocupările imediate;
  • Evită să te uiți, să asculți sau să citești știri, dacă nu este absolut necesar. Acestea pot provoca o încărcare negativă de care e mai bine să te lipsești;
  • Întâlnește-te sau măcar vorbește la telefon cu oamenii dragi din viața ta;
  • Petrece timp cu familia, faceți activități împreună: gătiți, dansați, faceți jogging, shopping, redecorați casa, jucați jocuri de societate. Astfel, vei consolida relațiile dintre voi, te vei distra și te vei detensiona;
  • Fă băi relaxante, cu plante medicinale sau săruri pentru relaxare. Poți apela, de asemenea, la aromaterapie: anumite arome stimulează starea de bine și vor răspândi în toată casa un miros plăcut.

Așadar, soluții pentru combaterea stresului există, și nu sunt puține. Însă, pentru a-ți păstra sau redobândi echilibrul fizic și mental, doar tu poți decide când este momentul potrivit să iei o pauză de la grijile obișnuite.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!