Ce poţi face pentru a învăţa engleza mai uşor

unsplash.com
Publicitate

Învăţarea limbii engleze poate fi distractivă, dacă ştii cum să procedezi. Chiar dacă, faţă de alte limbi, este considerată mai accesibilă şi mai uşor de asimilat, sunt peste 750.000 de cuvinte pe care trebuie să le reţii, ortografia acestora, conjugarea verbelor şi multe altele. Din această perspectivă, învăţarea rapidă a limbii engleze pare imposibilă. Însă, dacă abordezi strategiile potrivite, şansele de a reuşi cresc considerabil.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să înveţi mai repede limba engleză!

Citeşte cât mai multe texte în engleză

Literatură clasică, borşuri, ziare, site-uri, e-mail-uri, discuţii de pe site-urile de socializare, ambalaje de produse – toate îţi vor fi de folos dacă sunt scrise în engleză! Te vor ajuta să îţi îmbogăţeşti vocabularul şi să exersezi şi să consolidezi ceea ce ştii. Dezvoltarea vocabularului şi asimilarea cuvintelor şi a expresiilor noi sunt esenţiale pentru a învăţa o limbă străină.

O recomandare ar fi să ai la îndemână cât mai multe cărţi de copii şi adolescenţi în limba engleză – sunt uşor de parcurs, intuitive şi te vor ajuta foarte mult, mai ales dacă eşti începător.

Fă-ţi un carneţel pentru cuvinte noi

Chiar dacă este o metodă clasică, funcționează de minune! Ori de câte ori auzi sau citeşti o expresie nouă sau un cuvânt nou, notează-l în carneţel împreună cu transcrierea fonetică şi cu sensul. 

Poartă discuţii în limba engleză atunci când ai ocazia

Sunt mulţi cei care înţeleg limba engleză, dar nu o pot vorbi, iar tu nu vrei să fii printre aceştia! Dacă vrei să ajungi să vorbeşti cursiv, este esenţial să dialoghezi şi să comunici cât mai mult în engleză. 

Profită de ocaziile care apar – canalele de chat, întâlniri cu străini, etc – şi exersează-ţi engleza ori de câte ori ai ocazia! De asemenea, poţi căuta vorbitorii nativi de engleză pentru schimb de informaţii, înscrie-te la un curs sau pe un site unde poţi comunica. 

Abonează-te la canale youtube sau podcast-uri în engleză

Dacă eşti pasionat de un anumit domeniu, filme sau spectacole de stand up comedy, abonează-te la canalele de youtube sau la podcast-urile în engleză care te atrag. Ascultă-le în timp ce conduci, te plimbi sau faci sport. S-ar putea ca la început, până te obişnuieşti cu accentul, să ţi se pară dificil şi chiar să nu înţelegi nimic. În timp, însă, dacă nu vei renunţa, vei începe să înţelegi mult mai bine.

Fă excursii în străinătate şi exersează-ţi engleza

Nu există o modalitate mai bună pentru a învăţa o limbă străină decât să fii în ţara ei de origine, să o auzi la fiecare pas şi să fii obligat să o vorbeşti. Din fericire, limba engleză este o limbă internaţională, aşa că poţi alege mai multe ţări ca destinaţie pentru a o exersa. Te poţi gândi la Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Canada, Africa de Sud, dar şi la Finlanda şi Suedia. 

Pune cât mai multe întrebări

Când este vorba despre învăţarea unei limbi străine, curiozitatea este benefică. Pe măsură ce vei progresa, vor apărea o mulţime de întrebări. Nu le ţine pentru tine, fii îndrăzneţ şi exprimă-le în cadrul unui curs, pe canalele de chat, în social media şi oriunde ai posibilitatea să întâlneşti vorbitori sau profesori de engleză. Fii curios şi găseşte răspunsurile de care ai nevoie!

Urmăreşte vedetele preferate

Dacă ai un actor sau un solist nativ englez preferaţi, caută-i online şi urmăreşte ştirile şi interviurile cu ei sau despre ei. Ascultă-i ori de câte ori ai ocazia şi notează-ţi expresiile şi cuvintele interesante pe care le auzi. Astfel vei descoperi argoul, umorul şi glumele care fac limba engleză şi mai frumoasă!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!