Care sunt măsurile impuse la Târgoviște după intrarea orașului în scenariul roșu

Publicitate

7 localități din Dâmbovița, inclusiv municipiul Târgoviște, se află în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depășit numărul de 3 cazuri la mia de locuitori.

În orașul Târgoviște, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a ajuns la 3,07 la mia de locuitori. Cum s-a ajuns la acest prag, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a luat mai multe măsuri în acest sens. Târgoviștea se va afla în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, de mâine, 5 martie, majoritatea unitățile de învățământ târgoviștene vor trece în scenariul roșu, elevii urmând să facă ore exclusiv online. În schimb, copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV vor face în continuare curzurile fizic.

O altă măsură vizează obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.

Sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor la interior, dar este permisă funcționarea teraselor și livrarea la domiciliu.

Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc și sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!