Când vor susține elevii tezele. Anunțul făcut de un secretar de stat din Ministerul Educației

Publicitate

S-a stabilit într-o anumită măsură perioada când vor susține elevii tezele! Potrivit reprezentanților din Ministerul Educației, elevii vor susține tezele la revenirea din vacanța de două săptămâni. Totodată, renunțarea la ele va fi luată în calcul numai dacă situația pandemică se va înrăutăți, a transmis dâmbovițeanul Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

“În privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată. Aici avem mai multe.  Vorbind din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Național al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm și pe care o vom implementa. În privința renunțării la teze, o vom face doar în situația în care nu avem încotro”, a precizat Sorin Ion.

Potrivit secretarului de stat, opțiunea reprezentanților de la Ministerul Educației în acest moment este de a se susține tezele.

“Vă reamintesc că tezele pot fi date și în ultimele săptămâni dinainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la școală, în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă, să aibă loc reglarea situației școlare, încheierea situațiilor școlare și așa mai departe. Prin regulamentele școlare tezele trebuie trecute în catalog cu 2 săptămâni înainte, în condițiile actuale ale regulamentului școlar. Prin urmare, perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la școală este a doua jumătate a lunii decembrie”, a mai transmis Sorin Ion.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!