Când va fi vacanţa din februarie 2023. Anunţ oficial. Se renunţă la teze şi medii semestriale

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când va fi luată vacanța din luna februarie a anului următor. În 30 de județe s-a decis ca această vacanță să fie în ultima săptămână a lunii. În zece județe, vacanța va fi în a treia săptămână. Este vorba de județele: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova, scrie dcnews.ro.

De asemenea, pe lângă aceste noutăți, ministrul Educației a reamintit faptul că se va renunța la mediile semestriale și la teze. Sorin Cîmpeanu își dorește să introducă evaluarea standardizată:

„În primul rând, evaluările standardizate reprezintă un instrument esențial pentru profesori. Sunt și pentru elevi, și pentru părinți, dar sunt esențiale pentru profesori, care își vor putea construi mult mai bine și mult mai eficient planurile de învățare, planuri personalizate pentru fiecare elev în funcție de stadiul în care se află acesta.

Un al doilea avantaj este că putem compara rezultatele, pentru că sunt evaluări standardizate. Există acele acuzații de mult timp potrivit cărora nota 10 dintr-un liceu din centrul Bucureștiului înseamnă cu totul și cu totul altceva comparativ cu nota 10 într-un liceu din mediul rural, de exemplu. Vor fi comparații relevante, corecte între rezultate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Mai multe informații aici.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!