Cadrele medicale nevaccinate ar putea fi obligate să se testeze periodic pe propria cheltuială. Anunțul ministrului Sănătății

Publicitate

O parte dintre cadrele medicale din România au ales să nu se vaccineze!

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că urmează să fie modificat Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, ”aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical”, dar și că ”personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

”Avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi.

La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul Sănătăţii, sâmbătă, în cadrul unei vizite efectuate la un centru de vaccinare din județul Sibiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!