Bilanțul incediului puternic de la Perșinari. Au murit mai multe animale

Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a transmis bilanțul distrugerilor de la gospodăria din localitatea Pierșinari.

Astăzi, 24 februarie, în jurul orei 10.45, pompierii dâmbovițeni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Perșinari, deplasându-se la locul evenimentului cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (două de la Detașamentul Târgoviște și una de la Detașamentul Titu) și un echipaj de ambulanță SMURD.

A fost o intervenție de durată și foarte dificilă din cauza vântului foarte puternic și a cantității mari de materiale combustibile, dar în ciuda acestor dificultăți, incendiul a fost lichidat după circa 5 ore de luptă cu flăcările.

În urma producerii incendiului au ars circa 2 500 de valoți de paie/ fân, un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ  60 de metri păatrți și nun gard din lemn pe o lungime de circa 70 m. Din nefericire, în incendiu au decedat 12 ovine și 3 câini.

Intervenția promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor un saivan în care erau adăpostite 410 oi și 5 câini.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui arc electric format între cablurile de la rețeaua de înaltă tensiune, situată în imediata apropiere, deasupra stivei cu baloți de paie. Din cauza vântului foarte puternic flăcările s-au extins rapid la adăpostul de animale și gard.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!