Bilanț înfiorător pe șoselele din România. 24 de morți în accidentele din week-end

Publicitate

Week-end mai mult decât negru pe șoselele din România, cu un bilanț înfiorător: 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere produse în recentul final de săptămână!

Într-un comuniat de presă, Departamentul pentru Situații de Urgență că ”echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața”.

Pe șoselele din țară, vineri au decedat în urma accidentelor nouă persoane, cinci sâmbătă și alte zece duminică.

Dintre cele 24 de victime, trei au fost copii.

Potrivit DSU, ”o misiune complexă a avut loc vineri, în județul Sibiu, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme și un autotren, la ieșire din municipiul Sibiu. La locul evenimentului au fost alocate o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o terapie intensivă mobilă și un echipaj SMURD. În urma acestui accident 4 persoane și-au pierdut viața, din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite.

Un alt accident soldat cu multe victime a avut loc duminică în județul Bacău, pompierii fiind solicitați să intervină, în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Tot în cursul zilei de duminică, un alt accident soldat cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Biharia. În urma ciocnirii dintre două autoturisme, au rezultat 7 victime, două dintre acestea și-au pierdut viața, celelalte fiind transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.

Astăzi, ministrul MAI, Lucian Bode, a declarat că principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere în România sunt: 1. indisciplina pietonilor, 2. viteza, 3. neacordarea de prioritate pentru pietoni, 4. neacordarea de prioritate pentru celelalte vehicule, 5. indisciplina bicicliștilor.

Sursă foto: Știrile ProTV

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!