Avantajele utilizării unei lanterne cu LED-uri

52
Pixabay.com
Publicitate

Performanța unei lanterne cu LED este mult superioară celei unei lanterne tradiționale care utilizează becuri. Acest lucru se datorează faptului că LED-urile sunt mai luminoase și utilizează o energie mai mică.

Lanterna cu LED produce o lumină albă care este capabilă să se potrivească cu cea a luminii de zi mult mai strâns decât celelalte lanterne. De asemenea, ochiul uman este adaptat pentru a vedea mult mai bine acest tip de lumină. Aceasta înseamnă că va fi necesară o iluminare mai mică și va fi posibilă o vizibilitate bună.

Chiar dacă lanternele cu LED de cea mai bună calitate vor fi ceva mai scumpe decât lanternele cu bec incandescent, sunt întotdeauna mai rentabile pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că tehnologiile cu becuri LED tind să ofere o îmbunătățire față de lanternele tradiționale. Sunt mai durabile și mai fiabile.

Cea mai recentă generație de lanternă LED alimentată cu baterie folosește una sau mai multe diode emițătoare de lumină. Chiar dacă LED-urile erau destul de slabe când au fost introduse pentru prima dată, au existat progrese recente care au făcut o îmbunătățire vastă atât în calitatea culorii albe, cât și în luminozitate. De asemenea, spre deosebire de toate celelalte, lanterna LED nu are un filament care tinde să se ardă. 

Practic un LED este un dispozitiv semiconductor similar cu un tranzistor electronic. Astfel, lanterna LED va avea terminale polarizate având o încărcare pozitivă (+) și negativă (-). Durata de viață a unei lanterne cu LED este de mii de ore de funcționare în cazul în care este utilizată împreună cu sursa de alimentare corespunzătoare. În afară de durata lungă de viață, consumă foarte puțină energie a bateriei, ceea ce extinde mult durata de viață a unui anumit set de baterii.

Becul cu incandescență care se găsește în majoritatea lanternelor nu va putea furniza o lumină care să fie la fel de strălucitoare ca un bec cu LED prezent într-o lanternă cu LED. Este capabil să ofere o lumină puternică în timp ce economisește energia bateriei. O lanternă LED simplă este mai fiabilă decât o lanternă care folosește un bec incandescent.

Cu atât de multe beneficii ale utilizării unei lanterne cu LED-uri, nu este de mirare că acestea căștigă popularitate foarte repede. Oamenii se bucură de confort, precum și de fiabilitatea pe care o oferă. În plus, sunt ușoare și, prin urmare, pot fi transportate oriunde. Este partenerul ideal pentru camping, drumeții, precum și plimbări de noapte. 

Categoriile de performanță sunt disponibile pentru ca un utilizator să aleagă și să decidă. În funcție de nevoi, utilizatorul poate selecta lanterna cu LED a unei anumite categorii de performanță. 

Deci, există oameni care își folosesc lanterna LED pentru a citi și, prin urmare, nu necesită că aceasta să fie foarte strălucitoare. Mai degrabă, ar prefera ca bateriile să nu se termine prea repede. Este timpul de execuție care ar seta categoria de performanță aici. Pentru cei care doresc să-și folosească lanterna cu LED-uri pentru iluminarea obiectelor aflate la distanță, este cel mai important să te concentrezi pe categoria de performanță a distanței fasciculului.

Ieșirea luminii în cazul unei lanterne cu LED este măsurată în lumeni. Acesta va indica cantitatea de energie luminoasă care este emisă de LED-ul care se află în interiorul lanternei. Acest lucru este indiferent de modul în care este focalizat fasciculul LED-ului. 

Mai devreme a existat iluminatul incandescent al casei. Apoi au venit luminile fluorescente care erau mai strălucitoare decât becurile cu incandescență și foloseau mai puțină energie pentru a produce mai multă lumină. Apoi guvernul a cerut ca toți producătorii de becuri să fie nevoiți să adauge un pachet de măsurători cunoscut sub numele de lumeni. Astfel, consumatorul ar deveni mai conștient de energie. Sursele de lumină vor fi comparate cu cantitatea de energie utilizată pentru a produce o anumită cantitate de lumină. Alege o lanternă potrivită în funcție de nevoile tale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!