Au început și lucrările în Piața Revoluției din Târgoviște. În ce constă proiectul

Publicitate

O nouă investiție ce vizează centrul municipiului Târgoviște a demarat miercuri, 12 februarie.

Este vorba despre proiectul “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției”, proiect care va schimba radical  întreaga zonă pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița.

Este un perimetru care nu a mai fost de mulți ani în atenția vreunei administrații, deși este circulat și preferat pentru plimbări sau ieșiri cu copiii.

În cadrul acestei investiții, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale.

”În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale”, a declarat primarul Cristian Stan.

 Valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de execuție nu va depăși 12 luni, mai dă asigurări primarul Târgoviștei.

Vă reamintim că în zona centrală, se lucrează la Piața Tricolorului, la Parcul Mitropoliei și la Cinematograful Independența – toate investițiile urmând a fi încheiate anul acesta.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!