Au fost stabilite noile programe pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Vezi când ar putea susține elevii examenele

Publicitate

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat, astăzi, că a semnat ordinul referitor la noile programe pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, respectiv materia studiată până la începutul semestrului al doilea, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Aceasta a mai afirmat că, în funcție de momentul în care este ridicată starea de urgență, examenele ar putea fi susținute în luna iulie.

“În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgență încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine.

Ieri am semnat şi ordinul de ministru cu privire la noile programe pentru examenele naţionale şi el va fi publicat în Monitorul Oficial. Programele pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat prevăd materia studiată până la începutul semestrului al doilea. (…) Conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. În cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie atunci când au fost închise şcolile”, a precizat ministrul Educaţiei, marţi, la Antena 3.

Monica Anisie a exclus din nou posibilitatea înghețării anului școlar, argumentând că nicăieri nu s-a luat măsura înghețării anului școlar, ci s-au găsit soluții în așa fel încât materia să fie transferată către anul școlar următor sau alte soluții în funcție de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!