Au fost aprobate testele de salivă în școli pentru elevi

Publicitate

S-a aprobat! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, sâmbătă, folosirea testelor de salivă în instituțiile de învățământ. Acestea vor fi utilizate cu scopul monitorizării permanente  și eficiente a riscului epidemiologic.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, potrivit realitateadeilfov.net

“Prim-ministrul a solicitat celeritate. E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare, pentru că au rămas din cele 14 săptămâni de şcoală din semestrul I, care urmează să se încheie la finalul anului calendaristic, un număr de 11 săptămâni, (…) 3,2 milioane de beneficiari. Având în vedere că procesul de screening necesită posibilitatea de testare a tuturor, înseamnă circa 3,2 milioane de beneficiari în sistemul de educaţie, înmulţit cu doi, înseamnă 6,4 milioane de teste non-invazive necesare săptămânal şi, dacă vorbim de 11 săptămâni, rezultă 70 de milioane de teste non-invazive pe bază de salivă”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, 70 de milioane de teste de salivă vor fi cumpărate și vor ajunge în școli. Pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, dar aceste testări se făceau din banii părinților.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!