Astăzi, eveniment sportiv de mare anvergură la Moreni

Publicitate

Duminică, 30 iunie, la Moreni, va avea loc a doua etapă din acest sezon a Campionatului Național al României la Motocros.

Administrația morenară a pregătit deja terenul, iar circuitul de pe Dealul Sângeriș a trecut prin schimbări majore. Pista de motocros a fost reamenajată prin schimbarea liniei de start şi redimensionarea acesteia, reconfigurarea unor pante şi curbe din circuit, astfel încât să se reducă gradul de posibile accidentări, reamenajarea unor treceri la nivel (inclusiv schimbarea zonelor cu movile de salt pentru concurenţi), reamenajarea zonei de încălzire a concurenţilor, reamenajarea zonelor de protecţie pentru public conform normativelor Federaţiei Române de Motociclism şi multe alte lucrări necesare pentru desfăşurarea unei asemenea competiții naţionale.

Sâmbătă, 29 iunie, a fost instalat și wireless free.

În acest an, sunt aşteptaţi la C.N.I.R. Motocros de la Moreni peste 70 de sportivi de la cluburile din ţară. Vor concura clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 2T.

Programul începe la ora 8.00 cu revizia tehnică, urmat la ora 10.20 de ședința cu piloții.

Practic, concursul începe la ora 10.30, alternând cursele cu antrenamentele libere. Seara, la ora 19.15, va avea loc ceremonia de premiere.

La startul acestei etape naționale vor fi prezenți sportivi români care au avut prestații foarte bune la Globare, în Campionatul European de Motocros al Zonei de Sud Est clasele EMX65 si 85. Dintre aceștia, amintim pe Zoltan Ordog – care a reușit astfel să urce pe podium în Serbia și să obțină locul trei la EMX85, pe Ioan Chiujdea – care a terminat pe un onorabil loc 6 la EMX65.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!