Astăzi, 6 iunie, un nou spectacol non-verbal la BABEL Târgoviște. ”Alba”, o scenografie impresionantă care ”povestește”

Publicitate

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă, joi 6 iunie, de la orele 18.00, în Sala Mare a Teatrului din Târgoviște, pentru a urmări spectacolul non verbal ”Alba”, o producție marca: Théâtre du Mouvement, Franța pentru: BABEL FAST

Regia artistică: Yves Marc; asistent regie: Estelle Bordaçarre; scenografia: Jaco Bidermann; costume: Fanny Mandonnet. În distribuție: Yves Marc | Mélanie Devoldère | Silvia Cimino | Elsa Taranis | Véronique Muscianisi | Alexandra Antoine

Cu ocazia aniversării a 40 de ani, Théâtre du Mouvement a lansat adaptarea piesei lui Federico Garcia Lorca, „Casa Bernardei Alba”. Șocul a fost puternic, deoarece audiența Festivalului Mimos din Périgueux a descoperit, în seara de deschidere, că nimeni altul decât Yves Marc personifica figura emblematică a mamei: o femeie dezagreabilă care își obligă fiicele să jelească moartea tatălui lor. Ele se roagă și împletesc fără răgaz.

Sora cea mică visează să se căsătorească cu frumosul Pepe și se răzvrătește împotriva autorității materne și a obiceiurilor rigide ale Spaniei Catolice. Trupul ei exultă, sufletul îi este euforic și dornic de libertate. Realizat într-o scenografie impresionantă cu negrul dominant, forța poetică a gesturilor și imaginilor aduce jocul de constrângeri și frustrări în lumină deplină. Puțin câte puțin, un afișaj de jaluzele și voaluri expune vina, gelozia, dorințele nerecunoscute. O creație intensă, exactă, senzuală.

Yves Marc este regizor, actor și co-director artistic încă din 1975 al Théâtre du Mouvement, alături de Claire Heggen. De asemenea, este și co-fondator al lui Les Transversales, Academia Europeană a Artelor de Gest. Co-instigator al GLAM (mișcarea franceză pentru artele Mimei și Teatrului Gestural). Sinergolog și tehnician în NLP (programare neuro-lingvistică). Student al mimei corporale cu Etienne Decroux.

Prețul unui bilet este de doar 10 lei și se poate comanda exclusiv de la Agenția de bilete a Teatrului Tony Bulandra: telefon 0245.210.046; WhatsApp: 0799.759.012; E-mail: rezervari@tonybulandra.ro. Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43 – program de lucru: L – D: 09.00 -19.00.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!