Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște va trece în domeniul public și va fi reabilitată

Publicitate

Consilierii locali municipali de la Târgoviște au votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care se dorește preluarea în domeniul public a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Situată în centrul orașului, Casa de Cultură a Sindicatelor a ajuns într-o stare deplorabilă și, deși este îmbătrânită și încremenită în anii comunismului, găzduiește foarte rar diverse spectacole, iar în hol – permanent – o expoziție de mobilă.

Pentru că Târgoviștea nu are încă o sală de spectacole așa cum cere numărul din ce în ce mai mare de spectatori, iar discuțiile purtate cu proprietarii Casei de Cultură în vederea încheierii unui parteneriat în beneficiul imobilului și al culturii orașului, autoritățile municipale vor recurge la rezolvarea acestei situații printr-o procedură prevăzută de Legea 255/2010 privind exproprierea pentru o cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local.

Așadar, cu aprobarea consilierilor municipali, începe procedura de expropriere în vederea trecerii în proprietatea municipiului Târgoviște a Casei Sindicatelor, cu toate că transferul dreptului de proprietate se produce după consemnarea sumei de bani care va reveni celui care face dovada că este proprietarul imobilului, deși terenul este domeniu public.

”Așadar, după consemnarea sumei, bunul trece în proprietatea noastră, noi ne vedem de treabă, urmând ca cei care se pretind și dovedesc a fi proprietari să ia banii. Sper să parcurgem foarte repede pașii astfel încât să întrerupem degradarea celei mai mari săli de acest fel din județul Dâmbovița. Din punctul nostru de vedere, nu contează cine va încasa acei bani, important este ca această clădire să intre în patrimoniu pentru a putea merge mai departe cu proiectul de reabilitare, renovare și modernizare”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!