Armata Română recrutează! Continuă înscrierile în liceele militare. Sunt disponibile 816 locuri

Publicitate

Armata Română recrutează! Continuă înscrierile la învățământul liceal militar în anul școlar 2024-2025, pentru 816 locuri.

Absolvenții de gimnaziu din acest an care doresc să urmeze o carieră militară sunt așteptați să se înscrie la liceele militare. Recrutarea elevilor din județul Dâmbovița se realizează la Centrul Militar Județean Dâmbovița, înscrierile trebuind făcute până la 22 martie.

Cum se fac înscrierile

Înscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php și mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore).

Perioada desfășurării selecției: 05.02 – 12.04.2024. Perioada examinării medicale: 19.02 – 19.04.2024. Se pot înscrie elevii aflaţi în clasa a VIII-a în anul de școlar 2023-2024.

Condiții și criterii de recrutare și selecție

Pentru informații detaliate, accesează următorul link: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php

Avantajele urmării cursurilor unei instituţii militare de învăţământ sunt multiple. Pe toată durata pregătirii se oferă GRATUIT şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracurriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

La absolvirea formelor de învăţământ postliceal şi universitar, militarii beneficiază de un loc de muncă sigur, un venit bun şi alte avantaje materiale sau financiare care îţi asigură un trai decent, o profesie respectată în societate, şansa la o carieră de succes cu posibilităţi de promovare şi afirmare pe criterii de performanţă.

Pentru anul de învăţământ 2024/2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:

816 locuri pentru învământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naționale Militare: 

-Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 locuri;
-Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 locuri;
-Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri;
-Colegiul Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 locuri;
-Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, Constanța -144 locuri.

Pentru informații detaliate și consiliere te poți adresa personalului recrutor de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!