Aqua Gym: Beneficii pentru minte și trup. Unde poți practica gimnastica în apă la Târgoviște

Publicitate

Aqua Gym este una dintre cele mai terapeutice modalități de a face sport. Gimnastica în apă întărește și îmbunătățește sănătatea cardiacă, forța și rezistența organismului fără să depună greutăți și forțe mari articulații. În plus, toată această mișcare se produce într-o atmosferă fresh și relaxantă.

Pentru a practica Aqua Gym nu este necesar să știm să înotăm, deoarece nivelul apei în care se practică exercițiile nu depășește nivelul gâtului. Exercițiile în apă sunt mult mai ușor de efectuat, articulațiile și tendoanele fiind complet protejate.

Prin Aqua Gym puteți să slăbiți, să tonifiați musculatura, să îmbunătățiți rezistența, să ardeți caloriile și celulita și să formați un corp de invidiat. Totodată, gimnastica în apă stimulează ritmul cardiovascular, îmbunătățește tonusul respirator și circulația sangvină. Dar mai mult decât aceste beneficii regăsite în toate activitățile fizice, Aqua Gym prezintă avantajul unei activități „non traumatizante”. Mai clar, contrar numeroaselor sporturi terestre, riscurile de rănire sunt infime. Rezistența exercitată de apă anulează căzăturile, întinderea mușchilor sau febra musculară. Șocurile sunt amortizate, nu există impactul cu solul. Mișcările sunt ușoare și fluide. Rezultate: articulațiile lucrează ușor și se flexibilizează fără solicitări violente. Contra indicațiile sunt rare, dar la fel ca în cazul oricărei activități sportive, discută cu medicul tău înainte de a începe.

Poate preveni sau trata afecţiuni precum:

-afecţiuni degenerative ale coloanei vertebrale (spondiloza);

-tulburări de statică ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze);

-afecţiuni degenerative ale articulaţiilor (artroze);

-tulburări de circulaţie periferică (insuficienţe venoase şi arteriale);

-osteoporoza şi osteopenia (se poate reface densitatea osoasă);

-tulburări de somn;

-tulburări psihice uşoare, monitorizate şi controlate medicamentos (depresii, tulburări afective).

Dacă îți dorești momente de relaxare alege Aqua Gym, iar cursurile le poți desfășura la bazinul de înot din Microraionul III din Târgoviște.

Ședințele de curs, pot fi efectuate, în prezența unui instructor supracalificat, în zilele de marți și joi, începând cu orele 19.00.

Pentru mai multe informații se poate apela numărul de telefon 0723362642.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!