Aproape trei sferturi dintre angajații nevaccinați din domeniul Educației nu intenționează să se vaccineze prea curând

Publicitate

Numeroși angajați nevaccinați din domeniul educației nu intenționează să se vaccineze prea curând! Potrivit unui sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret” aproape trei sferturi dintre aceștia nu iau în calcul un astfel de lucru în perioada următoare.

Pe categorii, în ceea ce priveşte personalul didactic nevaccinat, 73.7% din profesorii nevaccinaţi au precizat că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, ceilalţi 26,3% din profesorii nevaccinaţi susţinând că se vor vaccina în curând. Un număr de 9.024 de profesori au răspuns la întrebarea adresată cadrelor didactice nevaccinate cu privire la intenţia de vaccinare, scrie Agerpres. 

În ceea ce priveşte cea de-a doua categorie, cea a personalului didactic auxiliar, 71,1% din totalul personalului didactic auxiliar nevaccinat au răspuns că nu au de gând să se vaccineze în perioada următoare, restul de 28,9% precizând că intenţionează să se vaccineze în perioada următoare.

Referitor la cea de-a treia categorie de angajaţi din învăţământ nevaccinaţi, personalul nedidactic, 69,5% dintre aceştia au susţinut că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, iar restul de 30,5% au menţionat că intenţionează să se vaccineze în curând.

Cumulat, cele trei categorii profesionale de angajaţi nevaccinaţi din sistemul de învăţământ (personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic) care au răspuns că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare au o medie de 71,4% de intenţie de a nu se vaccina, potrivit sursei citate anterior.

Referitor la zona în care se află unitatea angajatoare a respondenţilor, 39,6% provin din oraşe mari, 27,7% provin din oraşe mici, iar 32,7% provin din mediul rural.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!