Anunțul Premierului: România ar putea reveni la normalitate de la 1 iunie!

Premierul Florin Cîțu a anunțat într-o conferință de presă că urmează să fie format un comitet interministerial prin care se va asigura revenirea la normalitate a României de la 1 iunie 2021, scrie Antena3.ro.

“Analiza durează mai mult dar vom avea și o analiză care să arate implicațiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă. Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate și am să vă explic la ce mă refer ” , a declarat acesta, potrivit sursei citate.

De asemenea, prim-ministrul a vorbit și despre importanța pe care o are campania de vaccinare în următoarele două luni, mai ales pentru că urmează să intre în țară 8,3 milioane de doze. Astfel, după calculele acestuia, într-un scenariu pesimist, la sfârșitul lunii mai vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă 35% din populația adultă, conform Antena3.ro.

Așadar, Premierul anunță că se urmărește ca până la finalul lunii iulie să fie vaccinate 10 milioane de români, adică 70% dintre persoanele adulte.

“Chiar astăzi am vorbit cu CNCAV și rămâne mijlocul lunii aprilie să putem să vaccinăm 100,000 de persoane pe zi. Ca să trecem peste această perioadă, ca să revenim la normalitate, este singura soluție, vaccinarea” , a declarat premierul, potrivit Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!