Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății despre proteste: “Este modul ideal de transmitere a virusului”

Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre consecințele pe care le au protestele, întrucât, consideră acestea, mediul în care se adună oamenii este unul care determină răspândirea virusului Covid-19, scrie Antena 3.

Coronavirusul se poate răspândi extrem de ușor, pentru că participanții la proteste nu respectă regulile de distanțare fizică și în unele cazuri, nu poartă nici măcar masca de protecție, deși poate acasă sunt așteptați de părinți, bunici sau copii, adică persoane vulnerabile.

De asemenea, Andreea Moldovan a vorbit și despre faptul că prin strigăte se poate elimina mult mai ușor: Or, prin strigătul respectiv, categoric este o cantitate mai mare de virus cu salivă eliminat în exterior, deci clar sunt alte condiții. Automat, este modul ideal de transmitere a virusului: aglomerații, timp prelungit, expunere intensivă la eliminarea de virus“,a declarat aceasta, potrivit antena3.ro.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!