Amenzi la Găești pentru cei ce aruncă gunoaie unde îi taie capul. Aviz amatorilor!

Publicitate

”Intransigență zero pentru cei care nu ne respectă munca! Amenzile sunt pe măsură”, a transmis primarul orașului Găești, Gheorghe Grigore, pe contul de Facebook, mulțumind totodată Poliției Locale și cetățenilor cu spirit civic care au sesizat/semnalat că diverse persoane aruncă sau abandonează zeci de gunoaie, de toate felurile, pe unde vor și în special în zone verzi.

Postarea edilului din Găești a adunat zeci de comentarii, oamenii semnalând probleme de acest gen și pe malul râului Potop, la podul de pe strada Nicolae Poplacă, dar și în zonele de blocuri, în orice caz toți fiind mulțumiți de faptul că se aplică legea mediului la Găești.

Ba mai mult, încurajați de primarul Gheorghe Grigore și de faptul că se iau măsuri, mulți găeșteni comentează că vor sesiza polițiștii locali de câte ori vor surprinde asemenea  fapte.

Vă reamintim că, din fericire, în județ încep să se miște lucrurile pe partea de protecție a mediului și de sancționare drastică a celor care nu respectă nu numai legea, ci și bunul simț.

La finalul lunii aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița a sancționat o persoană care abandonase circa 12 mc deșeuri pe un teren proprietate a unei societăți comerciale. Aceasta a primit amendă de 3000 de lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!