Amenajarea unei locuinte intr-un container

Publicitate

O casa este visul oricarei persoane, mai tinere sau mai in varsta. Este acel mediu in care iti poti derula toate activitatile dorite si preferate fara limitari si fara griji, locul unde te regasesti cu oamenii dragi in fiecare zi si acolo unde relaxarea poate capata cu totul si cu totul alta dimensiune. 

Nicaieri nu-i mai bine ca acasa. Iar aceasta afirmatie devine tot mai omniprezenta atunci cand traim adesea pe propria piele o serie de aspecte neplacute, precum aceste momente cand suntem nevoiti sa locuim intr-o casa la care nu suntem proprietari si unde suntem limitati sau atunci cand apelam la un imobil in chirie. 

Toate aceste lucruri se pot transforma intr-un lucru de domeniul trecutul atunci cand ai propria ta locuinta. Dar cu atat mai mult in prezent, locuinta proprie pare un vis cu cat costurile de achizitie sunt extrem de ridicate. Nu cand vorbim si de containere de locuit, cand visul de casa noua este acum posibil, cu investitii minime. 

Ce sunt containerele de locuit?

Containerele de locuit sunt practic acele containere modulare care sunt transformate cu usurinta in adevarate medii practice de trai, potrivite oricarui utilizator, la orice varsta. Astfel, nu trebuie sa-ti mai bati capul si sa te mai complici atat de tare cu privire la conditia unei case sau a unei zone, la istoricul ei, la toate lucrarile de pregatire a terenului sau a casei propriu-zise (care poate avea un aspect si o structura veche, batraneasca) pentru a o transforma intr-un mediu adecvat de locuit.

Casele modulare, dupa cum mai pot fi denumite aceste containere de locuit, pot fi realizate pe comanda si sunt atent concepute astfel incat sa fie locuite inca de la achizitie.

Dispun si de izolatie aferenta, astfel incat nu trebuie sa te mai ingrijorezi cu privire la zgomotele produse de vecini, la confortul termic care poate fi influentat de catre schimbul de temperaturi si de tipul constructiei, ori de durabilitatea lor in raport cu o serie de dezastre neprevazute.

De asemenea, un mare avantaj al acestor containere e si faptul ca ele pot fi pe deplin personalizate in functie de numarul si nevoilor membrilor. Ce dorim sa exprimam mai exact prin aceasta afirmatie? Dorim sa iti aducem la cunostinta faptul ca, poti aduce extrem de simplu modificari casei pe care ti-o amenajezi, de exemplu, s-o extinzi in viitorul apropiat, fara inplicatii financiare numeroase.

Cum amenajezi un container de locuit in “acasa”?

Nu ti-ai imaginat niciodata cum ar putea arata “acasa” intr-un container de locuit, dar conceptul este cel mai potrivit pentru bugetul tau actual?

Primul pas pentru a amenaja o astfel de casa din container este sa stabilesti cu specialistul proiectant cum iti imaginezi casa. Doresti un proiect de dimensiuni standard sau ai o viziune aparte in ceea ce priveste viitoarea locuinta?. Proiectantul iti poate realiza conceptul dorit intr-un timp infinit mai scurt spre deosebire de o locuinta oarecare si vei dispune in cele din urma, de perimetrul potrivit. 

Odata ce ai terenul aferent pentru pozitionarea casei si aceasta a fost realizata efectiv, nu ramane decat sa-ti transformi containerul in “acasa”.

De aici, lucrurile sunt relativ simple. Trebuie doar sa tii cont de dimensiunea containerului sau de caracteristicile fiecarei incaperi in parte, astfel incat sa stabilesti piesele necesare, finisajele si decoratiunile. Odata ce ai stabilit destinatia fiecarei incaperi te poti orienta totodata si catre un stil specific de amenajare, care sa-ti transforme casa intr-un container intr-o locuinta demna de revistele de design interior. 

Nu ramane decat sa alegi piesele dorite si sa le introduci in locuinta, astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit si locuinta ta sa-ti ofere mai multa liniste. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!